Kalendář

<< March 2024 >>
MON TUE WED THU FRI SAT SUN
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Dokument (ID: 4) neexistuje!

{DISPLAY_ATTACHMENT}

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Dokument (ID: 4) neexistuje!

{DISPLAY_ATTACHMENT}

ČESKÉ SAXOFONOVÉ KVARTETO

ostatní | velký sál MKS
10. April 2012 | Tuesday (19:30)


III. abonentní koncert
České saxofonové kvarteto tvoří hráči, kteří ovládají hru na všechny typy nejvíce užívaných saxofonů. Jejich společnou motivací je nejenom dlouhodobý zájem o tento hudební nástroj, ale i o hru v komorním ansámblu podložený dlouholetými zkušenostmi s klasickou i jazzovou hudbou. Za svou několikaletou existenci kvarteto odehrálo stovky koncertů a představení po celé České republice, vystupovalo, mimo jiné, ve Smetanově síni Obecního domu, Dvořákově síni Rudolfina, Zrcadlové kapli Klementina a dalších proslulých koncertních sálech.
České saxofonové kvarteto se prezentuje několika typy programů, ve kterých v plné šíři uplatňuje žánrovou rozmanitost svého repertoáru. V obsazení soprán, alt, tenor a baryton saxofon tak představuje tento nástroj v hudbě klasické, jazzové, ale netradičně i ve spojení se stepem nebo zpěvem.
Soubor založil v roce 2003 Roman Fojtíček, který prezentuje saxofon rovněž ve spojení s klavírem nebo varhanami a hostuje v řadě předních českých symfonických orchestrů.
Radim Kvasnica, nejmladší člen, je sice absolventem ČVUT, ale hře na saxofon se intenzívně věnuje od roku 1995 a má za sebou již bohatou praxi z mnoha pražských hudebních formací.
Otakar Martinovský dlouhodobě spolupracuje s řadou pražských jazzových a tanečních orchestrů, jako je např. Dixieland Messengers, Traditional Jazz Studio nebo Orchestr Václava Hybše.
Zdenko Kašpar vedle koncertní činnosti vychoval ve své dlouholeté pedagogické praxi řadu saxofonistů, aby se poté někteří z nich stali, pod jeho vedením, členy u nás ojedinělého hudebního uskupení.

Zpět na přehled akcí