MENU

Kalendář

<< duben 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


MARTINA BAČOVÁ – HOUSLE ALEXANDR STARÝ - KLAVÍRNÍ DOPROVOD

ostatní | velký sál MKS
24. května 2012 | čtvrtek (19:30)

čtvrtek 24. května 2012 od 19.30 hodin ve velkém sále MKS
IV. abonentní koncert

Martina Bačová patří k nejvýraznějším představitelům nastupující umělecké generace. Je laureátkou několika mezinárodních soutěží a absolventkou mistrovských kurzů. V dubnu 2011 dokončila svá studia Meisterklasse na Hochschule für Musik C.M.von Webera, kde také získala Sächsisches Landesstipendium.
Účastnila se mistrovských kurzů řady vynikajících pedagogických osobností (např. David Cerone, Philippe Graffin, Charles Neidich, James Buswell), sólově vystupovala na prestižních festivalech v Čechách i v zahraničí (Pražské jaro, Svatováclavský hudební festival, Mahlerova Jihlava, Festival de Megeve, Festival de Nancy, Festival de la Vezere, St. Gellert Festival aj.). Koncertovala rovněž v Izraeli, Španělsku, Maďarsku, Holandsku, Německu, Polsku, Koreji, USA, ve Francii, na Slovensku. V červnu 2011 byla jediným zahraničním interpretem zahajovacího koncertu jubilejního 50. ročníku Izraelského festivalu, kde vystoupila za doprovodu Jeruzalem Philharmony Orchestra.
Spolupracovala také se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Symfonickým orchestrem hlavního města Prahy FOK, Pražskou komorní filharmonií a s komorními orchestry Camerata Janáček, Czech Virtuosi, St. Gellert Academy a dalšími. Natáčí pro Český rozhlas a Českou televizi.
Jejím debutem je CD Elegantní provokace (Mácha, Janáček, Enescu, Bartok). V září roku 2009 získala nahrávka Martiny Bačové ve Velké Británii prestižní ocenění International Record Review – Outstanding Recording časopisu International Record Review, kde se dostala i na titulní stranu, a velice pozitivně tuto nahrávku recenzoval i časopis Gramophone.

Zpět na přehled akcí