MENU

Kalendář

<< duben 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


festival BOHEMIA JAZZFEST

koncert | náměstí
18. července 2014 | pátek (17:30)

Jeden z největších letních jazzových hudebních festivalů v Evropě
VSTUP ZDARMA
Domažlice
NÁMĚSTÍ MÍRU 18. 7.
17.30
CNIRBS – DE
18.30
Ploctones – NL
20.30
Lylit – AT
CNIRBS

​Matthäus Winnitzki: keyboards & composition
Stephan Meinberg: trumpet / euphonium & efx
Konrad Ullrich: drums

CNIRBS se potkali v Hamburku během zdánlivě obyčejného deštivého dne, aby se pustili do vlastní hudební tvorby k pobavení lidstva.
Jejich hudba se pohybuje mezi divokou improvizací a komplexními globálními rytmy, spojuje folklórní hudbu i volné plochy s pevnými beaty. Vše doplňují elektronické frekvence,  vibrující s energií tlakového hrnce chvíli před výbuchem.
Hudbě třech nebojácných členů kapely CNIRBS, vybavených klávesnicí, dechovými a bicími nástroji, všelijakými blikajícími světly a tajemnými pedály, se daří zanechávat vlastní, jedinečné stopy.
 
http://www.cnirbs.de/


THE PLOCTONES

Anton Goudsmit - g
Efraim Trujillo - sax and flute
Jeroen Vierdag -b
Martijn Vink - dr

Jsme rádi, že můžeme na Bohemia JazzFestu opět přivítat kapelu Ploctones, která tentokrát vystoupí v Praze a Domažlicích. Jde o skupinu, která skvěle drží pohromadě a hraje s velkým odhodláním a flexibilitou – ať už jde o rytmickou stavbu, náročnou improvizaci nebo geniální harmonickou práci. Jednotliví členové kvarteta se nikdy nepřestanou navzájem překvapovat. Ploctones nejsou kapela, kde by rytmická sekce jen udávala tempo a zbytek hráčů se střídal v jednotlivých sólech.
 
Kapela začala hrát v roce 2004. Po úspěšném debutovém  živém albu vyšlo pod názvem '050 v roce 2009 jejich první studiové album. To se setkalo se skvělou odezvou u hudební kritiky a medií. Navíc byl kapelník Anton Goudsmit oceněn prestižní nizozemskou jazzovou cenou VPRO/Boy Edgar Prize v roce 2010.
V roce 2011 skupina vydala album '3 ... 2 ... 1 ... ", které bylo nominováno na Edison Jazz National (holandská  Grammy).
 
V roce 2013 vydali Ploctones čtvrté album s názvem "PLOC!". Právě skončili své turné po Holandsku, opět s obrovským ohlasem tisku, médií i publika. Jak Ploctones věří,  rok 2014 by pro ně měl být rokem prvního mezinárodního úspěchu.
 
http://www.ploctones.com/


LYLIT

Lylit: vocals, piano
Andreas Lettner: drums, vocals
Fabian Rucker: reeds, vocals
Phil Nykrin: keys, violin
Stephan Kondert: bass, violin

Kariéra Rakouské zpěvačky Lylit vzala přímo raketový start v roce 2010 , kdy iTunes vybrala její skladbu „The Plan“ jako single týdne. Lylit cross žánrový přístup k hudbě pramení z hraní na varhany v kostele i zpívání v gospel sboru v jejím rodném městě.
„The Plan“ už ji představuje sebejistou, s perfektním mixem R&B , soulu, hip=hopu a jazzu.
 
http://www.lylit.com/

-

 

-
-
-

 

-
-

 

Zpět na přehled akcí