MENU

Kalendář

<< duben 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


JOSEF SUK ENSEMBLE

koncert | velký sál MKS
18. listopadu 2014 | úterý (19:30)

VII. abonentní koncert
Koncert k Roku české hudby

Květa Novotná – klavír, Jan Adamus – hoboj, Jan Opšitoš – housle, Zbyněk Paďourek – viola, Jitka Vlašánková – violoncello
Členy komorního souboru „Josef Suk Ensemble“ jsou umělci, kteří měli vzácné privilegium spolupracovat s tímto výjimečným českým houslistou na pódiích a v natáčecích studiích v České republice i v zahraničí. Iniciátorem založení souboru byl Jan Adamus, přední český hobojista a dirigent. S Josefem Sukem se podílel např. na interpretaci Bachova a Vivaldiho Dvojkoncertu pro housle a hoboj. Vrcholem jejich spolupráce byla nahrávka „Barokní houslové a hobojové koncerty“ pro firmu Supraphon. Rovněž klavíristka Květa Novotná často doprovázela Josefa Suka na recitálech v České republice a v Rakousku, mj. na Salzburském hudebním festivalu. Tito tři umělci účinkovali společně i v triu na koncertech v České republice a v německy mluvících zemích. Také smyčcová část souboru se umělecky vyvíjela pod vlivem osobnosti Josefa Suka, jeho interpretačního mistrovství, daného také rodovou tradicí - dědečkem houslisty byl žák a zeť Antonína Dvořáka, skladatel Josef Suk. Kouzlo osobního kontaktu s Josefem Sukem při společné práci na vytváření interpretace a tónové kultury, jež byla mistrovou, ve světě nejvíce uznávanou kvalitou, je předpokladem, že umělci sdružení v tomto souboru budou přímými pokračovateli specifické sukovské strhující muzikality. Jejich vynikající sólové kvality jim dávají široký repertoárový prostor pro interpretaci sólových a komorních skladeb od tria až po malý komorní orchestr. Jedná se především o skladby českého baroka, Mozartovy serenády, divertimenta, barokní dvojkoncerty, Sukovy a Dvořákovy komorní skladby. Tyto skladby soubor interpretuje ve dvou různých obsazeních.
Předprodej zbylých vstupenek v Městském informačním centru v Domažlicích od 13. října 2014

Zpět na přehled akcí