MENU

Kalendář

<< květen 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


OZVĚNY FOLKLORU

koncert | náměstí
14. srpna 2015 | pátek (20:00)

podium u brány na náměstí v Domažlicích
Festival v rámci Chodských slavností

Inspirace folklorem v podání kapel ze světa worldmusic
20.00 – CIMBÁL CLASSIC
21.30 – MARIACHI ESQUELAS
23.00 - UNITED FLAVOUR
Moderuje Milan Tesař
VSTUP ZDARMA!

CIMBÁL CLASSIC

Netradiční cimbálovo-folková skupina ovlivněná folkem, folklórem, ale i vážnou hudbou plující někde na rozhraní těchto žánrů. Autorský rukopis Dalibora Štrunce a zpěv jeho ženy Kateřiny dělají z Cimbal Classiku nezaměnitelný a osobitý soubor, který se samozřejmě opírá o další muzikanty. V současné době hraje Cimbal Classic v pětičlenném složení. Máte-li rádi průzračné a čisté melodie, lyrické a přemýšlivé texty propojené přirozeným zpěvem a nadprůměrným muzikantským řemeslem, pak Vás CimbalClassic určitě nezklame.

-

 

MARIACHI ESQUELAS

Skupina se zabývá především interpretací tradiční hudby mexických MARIACHI. Při svých produkcích však nezřídka čerpá i z jiných hudebních žánrů jakými jsou například americké country, bluegrass či moravský folklor.

-

 

UNITED FLAVOUR

Prvotním impulsem pro vznik multikulturní skupiny United Flavour byl příchod dvou zakládajících členů – zpěvačky Carmen a baskytaristy Djeie. Tito dva byli při návštěvě Prahy natolik okouzleni její atmosférou, že se sem ve druhé polovině devadesátých let rozhodli přestěhovat. Jak Carmen tak i Djei se po krátkém adaptačním období zapojili do českého kulturního dění a začali spolupracovat s domácími i zahraničními hudebníky. Na jaře roku 2004 se rozhodli založit United Flavour. Kulturní vlivy Španělska, Afriky a střední Evropy se v hudbě United Flavour přetavují v energický mix, ve kterém se propojují prvky latina, reggae, dancehallu, R&B , soulu a hiphopu. Kapela chce svým působením vyjádřit, že lidé jiné národnosti, jiného původu nebo vyznání mohou spolupracovat bez jakýchkoliv problémů, násilí a bojů, a především se vzájemně obohacovat.

-

 

Zpět na přehled akcí