MENU

Kalendář

<< duben 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


FESTIVAL PŘIVÍTEJTE LÉTO

koncert | Letní kino
30. června 2016 | čtvrtek (14:00)

Přehlídka regionálních skupin a jedním hostem skupinou NEBE.
16.00 – RACK BITES
17.00 HLOUčEK H
18.00 ZASTODESET
19.30 NEBE
21.00 DIAGNOZA EXITUS
VSTUP ZDARMA!

Letošním hostem festivalu Přivítejte léto bude skupina NEBE. Vystoupí od 19.30 hodin.
Kapela Nebe
Psal se rok 2005, bylo nám asi 13-15 roků a chodili jsme všichni na kytaru k Andymu Lehotskému do ZUŠ B. Martinů v Havířově. První impuls přinesl Petr, který uměl pár akordů, dokola poslouchal Red Hot Chili Peppers a Kryštof a s kámošem Michalem Hoferikem jezdil po různých akcích, kde zpívali covery svých oblíbených interpretů. V březnu 2005 se založil band, který už tehdy věděl, že chce dobýt svět. Během té doby se v kapele vystřídalo několik druhých kytaristů, houslista, trumpetista a tři baskytaristi. Mezi lety 2008-2015 jsme byli ustáleni v sestavě s baskytaristou Vorvikem, který se ale dobrovolně a v přátelském duchu rozhodl v létě 2015 kapelu opustit.
Frontmanem a hlavním skladatelem je Petr, jehož téměř jedinou činností, kromě kapely, jsou hodiny strávené sledování pořadů o vaření, o kterých nám pak neustále nudně vypráví. Na kytaru u nás hraje Štěpán. Nikdy v životě jsme snad nepotkali tak tvrdohlavého člověka, který je schopný za svým přesvědčením stát ať se děje co se děje. Kuba sedí za bubny. Je to takový ten člověk, kterému dáte úkol a můžete si být předem jistý, že ho nesplní, nebo s tím přijde o půl roku později. Klávesák Tomas. Tomu zas řeknete, ať přinese z lesa poleno a on přijde s celým lesem. Posledním článkem je náš kapelní benjamínek, ale přesto dlouholetý kamarád Łukasz , který nasadil na krk basu právě po Vorvikovi. Z něj si zase děláme legraci z jeho českopolského přízvuku a občasných vesnických manýrů. Všechny tyto vlastnosti, které máme, jsou dokonalé. Díky nim si totiž ze sebe dokážeme dělat srandu a přesto držet pohromadě, a to je pro partu pěti lidí stejný grunt, jako horká polévka.
Po mnoha letech práce, koncertech a dvou změnách názvu se nás v roce 2011 ujal Richard Krajčo, který nám s Borisem Carloffem produkoval desku Legosvět a vydal ji na svém labelu Richmond Records. V tu chvíli se začaly věci obracet, začali jsme obrážet festivaly, odjeli jsme pár turné, ať už festivalové, klubové nebo halové (právě s Kryštofem), byli jsme nominovaní v anketách jako Žebřík nebo Český Slavík na objev roku, slyšeli jsme svoje písničky v rádiu a tak dále… Dnes jsme už podepsaní pod Universal Music a 30. května 2014 jsme vydali nové studiové album Než se rozední, které jsme natočili s Dalíkem Cidlinským. Z něj jste určitě slyšeli některý ze singlů jako Vteřina, který se půl roku držel v Top 10 nejhranějších cz/sk písniček nebo jeho následovníka, singl Než se rozední, který byl několik týdnů 2. nejhranější skladbou v českých rádií či Padáky. S deskou Než se rozední jsme odjeli spoustu koncertů, ať už jako support Mandrage, nebo na spoustě letních festivalů, včetně úspěšných Kryštof kempů.
Začátek roku 2015 byl ve znamení velkého Nebe & Jelen Tour 2015, kdy jsme spojili síly s kapelou Jelen a naši společnou show přivezli do 11 měst po celé ČR, z nichž bylo 8 beznadějně vyprodaných. Mezitím jsme začali intenzivně pracovat na nových písních a na jaře jsme vyrazili znovu do studia natočit první singly.
V srpnu 2015 vychází první singl a videoklip z nové připravované desky, nese jméno Pláštěnky...tak se třeba na něj koukněte a napište nám, jak se vám líbí...:)

Přehlídka regionálních skupin a jedním hostem.
VSTUP ZDARMA!

Detail [»]
-

 

Zpět na přehled akcí