MENU

Kalendář

<< duben 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


HUDBA POD HRADEM

koncert | zahrada pod Chodským hradem
8. - 9. července 2016 | pátek - sobota (18:00)

Pátek 8. července a sobota 9. července 2016 vždy od 18.00 hodin v zahradě pod Chodským hradem

HUDBA POD HRADEM
Multižánrový festival v rámci sklářského sympozia TUSTA VITREA

(18.00) BERUŠKY – Dívčí folk-country-pop kapela z Jablonce nad Nisou
(19.30) PRECEDENS – Legendární skupina Martina Němce s hlasem Ivy Marešové
(21.30) RUCHADZE BAND – Světoběžník Konstantin Ruchadze s hudbou na pomezí jazzu a blues
Sobota 9. července
(18.00) JAROSLAV HUTKA – Písničkář
(19.30) PETR KOLÁŘ – Komorní turné – Vyznání 2016
(21.30) KLARA – HOME – Klára Vytisková – zpěvačka roku Ceny Anděl 2015 s kapelou
VSTUP DOBROVOLNÝ!!!

Multižánrový festival v rámci sklářského sympozia
VSTUP DOBROVOLNÝ!!!
BERUŠKY – Dívčí folk-country-pop kapela z Jablonce nad Nisou
Dívčí folk-country-pop kapela z Jablonce nad Nisou. Tři nástroje, tři hlasy a muziky plný ranec. Dívky hrají od srpna roku 1998 a za dobu svého působení natočily dvě autorská CD, dvě promo CD s převzatými písněmi a jedno vzpomínkové CD k patnáctinám. Pod názvem Ladybirds jezdí koncertovat do ciziny, převážně pro jejich berlínský fanklub. Styl folk-country-pop vznikl z různorodosti jejich repertoáru. Vlastní písně jsou převážně folkové, z country muziky často čerpají od kapely Dixie Chicks nebo Sugerland, a z popového soudku si půjčují písně například od Bee Gees, No Doubt, Nicole Scherzinger, Suzi Quatro, Christina Aguilera…
Aktuální složení kapely hraje od roku 2009: Alena Schernstein Vítová (kytara, zpěv, kapelnice), Zuzana Šírová (housle, zpěv) a Anička Drábková (basa, zpěv)
PRECEDENS – Legendární skupina Martina Němce s hlasem Ivy MarešovéPrecedens - 2015
V osmdesátých letech se skupina Precedens stala fenoménem. Debut Doba ledová přinesl zcela originální tvář rockové scény a jistě jej lze nazvat kultovním albem. Na něj úspěšně navázala i alba následující (Věž z Písku, Pompeje, Aurora) videoklipy a koncerty a řada zásadních úspěchů. Post zpěvačky po prvotním období, kdy byl frontmanem Jan Sahara Hedl (např. Tisíc jmen), zastávala nejdéle Bára Basiková. V 90. letech vznikla jako přímé pokračování Precedens skupina Basic Beat (např. Soumrak Bohů) s ještě výraznějším akcentem na Basikovou jako sólistku. Vedoucí Precedens a výhradní autor hudby i textů Martin Němec objevil po Bářině odchodu zpěváka Petra Koláře, který s kapelou nazpíval dvě alba Němcových písní (např. Jsi můj Anděl, Berlínská zeď). K třicátému výročí vzniku Precedens odehrála kapela několik velmi úspěšných koncertů se všemi těmito interprety. Po období krátké „hibernace“, kdy se Němec věnoval své druhé autorské kapele Lili Marlene, přichází nyní Precedens v zásadně omlazené sestavě špičkových hudebníků s ambiciózním koncertním projektem, kterému vévodí fenomenální hlas zpěvačky Ivy Marešové. Zaznějí písně původní i novinky v podání plném energie a špičkové hudební invence. Originalitu Němcových písní, dravou energii kapely a úchvatný zpěv – to vše nabízí současný Precedens.
PRECEDENS 2015: Iva Marešová – zpěv, Martin Němec – klávesy, Pavel Nedoma – klávesy, Jan Šobr – kytara, David Pavlík – kytara, Martin Ivan - basová kytara, Radek Doležal -bicí

RUCHADZE BAND – Světoběžník Konstantin Ruchadze s hudbou na pomezí jazzu a blues
Na přelomu šedesátých a sedmdesátých let pod jménem "Ruchadze Band" vystupovala na strahovských kolejích v klubu č.1 (tehdy nejzápadněji orientovaný pražský klub) kapela, která měla velký úspěch s interpretací soulové a bluesové klasiky.
Protagonista skupiny Konstantin Ruchadze emigroval přes Rakousko (kde hrál s Peterem Wolfem - pianistou skupiny Franka Zappy a v dnešní době slavným hudebním producentem v USA) a Španělsko (kde byl vítaným hudebním hostem v domě Salvádora Dalího) do Holandska.
V Amsterdamu žije dodnes.
V Holandsku kromě svých úspěšných projektů se skupinami Goblet a Hot Bolshevik (funk,rhythm & blues, fusion, jazz) účinkoval jako zpěvák, aranger, skladatel, kytarista a baskytarista se špičkovými hudebníky západní scény jako: Jan Akkerman (legendární kytarista skupiny Focus, jenž v roce 1973 byl v anketě anglického časopisu Melody Maker zvolen nejlepším světovým kytaristou) a Candy Dulfer (světoznámá saxofonistka, která se proslavila jako Princův "sideman").
Po pádu berlínské zdi Konstantin Ruchadze přijel na první návštěvu do Prahy a po setkání s ostatními členy původního Ruchadze Bandu vznikla myšlenka vrátit se ke společným kořenům. První koncerty a velmi příznivé ohlasy posluchačů na hudbu, která zasahuje svou dravostí a výraznou spontanitou, kombinovanou s hudební zralostí muzikantů, se staly motivací pro členy skupiny pokračovat dál ve zvoleném směru.
Momentálně má skupina za sebou období personálních změn, jež vyústily v integraci mladých, hudebně výjimečných talentů a tato nová fáze ve vývoji skupiny si vyžádala uzavření minulosti, asociované se jménem Ruchadze Band.
Na základě toho, že s kapelou často hostují špičkoví holandští hudebníci (Léon Kemper, Maarten Helsloot, Martin Verdonk, Paul van der Feen) vzniká nové jméno "Ruchadzeband-Amsterdam Beyond" , které reprezentuje Konstantinovu skladatelskou a aranžérskou kreativitu, inspirovanou unikátní atmosférou nejsvobodnějšího a nejkosmopolitnějšího města na světe - Amsterdamu. Amsterdam Beyond je ojedinělá skupina, která svým pojetím kreativity čerpá přímo ze studny aktuálního světového hudebního vývoje. Kromě vlastních skladeb má na programu vlastní úpravy bluesové, rhythm & bluesové a soulové klasiky, v nichž hlavní inspirací zůstávají James Brown, B.B. King, Stevie Wonder, Beatles atd.

JAROSLAV HUTKA – Písničkář
Jaroslav Hutka je český folkový hudebník, skladatel a písničkář. Studoval na pražské uměleckoprůmyslové škole. Od konce šedesátých let začal vystupoval se svým vlastním hudebním programem, ve kterém popularizoval moravské lidové písničky. Získal si velké množství příznivců, několikrát byl vyhodnocen jako písničkář roku. Byl zakladatelem a členem folkového sdružení Šafrán. Stal se signatářem Charty 77. Kvůli politickému nátlaku opustil v říjnu 1978 Československo a žil v emigraci v Nizozemsku. Po pádu komunismu se ihned v roce 1989 vrátil a již v listopadu zpíval na Letenské pláni. Postupem času se z něho stal kritik české postkomunistické demokracie.
Dnes si vydává svou tvorbu sám. Vypaluje si CD na svém domácím počítači, sám si kreslí a tiskne obaly a sám je prodává nebo rozdává na svých koncertech. Svou edici pojmenoval „Samopal“ a dal si za úkol vydat veškerou svou tvorbu na CD.
PETR KOLÁŘ – Komorní turné – Vyznání 2016
Petr Kolář se narodil 20.6.1967 v Českých Budějovicích, vystudoval LŠU na bicí, od 18. let zpíval s řadou rockových kapel a věnoval se nejrůznějším hudebním projektům v nahrávacích studiích.
V roce 1993 přichází do Prahy a od tohoto roku začíná účinkovat v nejúspěšnějších českých a zahraničních muzikálech jako jsou např. Dracula, Johanka z Arku, Vlasy, Hamlet, Krysař, Galileo. Excalibur, Tři mušketýři, Láska je láska, Kat Mydlář...
V roce 1995 se stává členem kapely Precedens.V roce 2002 přijímá post frontmana u metalové skupiny Arakain.V roce 2003 nazpívá mega hit "Ještě, že tě, lásko mám" autora Karla Svobody, u příležitosti 65. narozenin skladatele.V roce 2005 nazpívá s Leonou Machálkovou titulní píseň "Den, kdy se vrátí láska" k seriálu TV Nova - "Pojišťovna štěstí"
Petr Kolář si pro rok 2016 připravil sérii komorních vystoupení – spojený program s prezentací právě dokončené a vydané desky „A PROČ NE“

KLARA – HOME – Klára Vytisková – zpěvačka roku Ceny Anděl 2015 s kapelou
Klára Vytisková, která za značkou KLARA. stojí, patří k nejtalentovanějším a zároveň nejrespektovanějším zpěvačkám české klubové scény. Působila v kapele Toxique, ale v posledních letech o sobě dává vědět především sólově. V roce 2013 vydala singly Country Girl a Survival. První vzešel ze spolupráce s producenty ze slovenského LittleBeat studia, které spolupracuje například s Celeste Buckingham nebo Majkem Spiritem, a hostuje v něm americká raperka Ambryzy. Nahrávka podnítila zájem o Klářin projekt hlavně v mediální sféře. Druhý singl Survival už podpořila i rádia a písnička se dostala do padesátky nejhranějších, mezi česko-slovenskými byla dokonce desátá.

Loni na podzim Klára přivedla na svět dceru Emilii. Radostná událost pozdržela přípravu alba, zároveň měla ale vliv na Klářinu tvorbu. Novinka Home je o rodině a respektu k ní. „Je skvělé mít kolem sebe lídi, ke kterým se můžete vracet,“ vyznává se zpěvačka. „Možná si někdo myslí, že být doma není zrovna cool. Pro mě je ale rodina, kámoši a posezní u velké večeře s lidmi, které máte rádi, zatraceně cool!“ Rodinný aspekt skladby ještě podtrhuje účast sestry Terezy, která už od třinácti vystupuje pod pseudonymem Edna Green a kterou hudební veřejnost zná z účinkování v projektech Never Sol, Bohemia nebo Mazda Audio. O produkci písničky se postaral zkušený Lukáš Chromek.

Multižánrový festival v rámci sklářského sympozia
VSTUP DOBROVOLNÝ!!!

Detail [»]
-

Detail [»]
-

 

Detail [»]
-

Detail [»]
-

Detail [»]
-

Detail [»]
-

Detail [»]
-
-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zpět na přehled akcí