MENU

Kalendář

<< březen 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


Vánoční koncert PAVEL ŽALMAN LOHONKA - ŽALMAN & SPOL - 70 JAR

koncert | kino Čakan
1. prosince 2016 | čtvrtek (19:30)

V roce 2016 Pavel Lohonka oslaví 70. narozeniny a k tomuto jubileu chystá velké celoroční turné s názvem 70 JAR. V rámci koncertní sezony 2016, krom slavnostního koncertu ve velkém sále pražské Lucerny v den Žalmanových narozenin, skupina Žalman & Spol. připravila sedm velkých koncertů. Dále je připraveno 70 dalších koncertů, na nichž oslavenec představí svou knihu 70 jar písní a povídání, kde vypráví příběhy písní a svého života. A právě jedním z těchto koncertů je i domažlický koncert v čase adventním.
Předprodej vstupenek od 1. 9. 2016 v Městském informačním centru v Domažlicích


Pavel Žalman Lohonka - 70 jar

Hudební sezona 2016 bude pro mnohé fanoušky Pavla Žalmana Lohonky, který svým hlasem a texty těší publikum již téměř půl století, opět něčím nová a neoposlouchaná. Žalman působí na hudební scéně od roku 1968, nejprve ve skupině Minnesengři, později v roce 1982 založil vlastní kapelu Žalman & Spol, která v různých sestavách koncertuje nepřetržitě až do současnosti. Poslední obměna sestavy proběhla v lednu 2012, kdy vedle Petra Novotného, stojícího po Žalmanově boku již celých 22 let, přinesl nový vítr a nové aranže písní příchod kytaristy Pavla Maliny a především zpěvačky Michaely Hálkové, která se Žalmanem již zpívala v půli devadesátých let.

Pavel Lohonka právem patří mezi české folkové legendy, protože je jedním z tvůrců, kteří ovlivnili dnešní podobu české folkové scény. S Minnesengry nahrál 9 alb a později vydal dalších 17 autorských desek a 7 výběrů. Na nich lze nalézt více než 250 písní. Zasloužil se o popularizaci lidových, zejména jihočeských písní, některé z nich tak dostaly příležitost zlidovět podruhé. Pro jeho tvorbu je charakteristická pracovitost, cílevědomost a pokora, díky nimž se stal dobrým příkladem pro mnohé mladé folkové skupiny. Před šesti lety byl první folkovou stálicí, která se zapojila do hnutí FOLK ŽIJE! Ztotožňuje se totiž s jeho cílem - přibližovat lidem folkový žánr a při tom zároveň upozornit na mladou folkovou generaci, která vyrostla zcela mimo pozornost médií...

V roce 2016 Pavel Lohonka oslaví 70. narozeniny a k tomuto jubileu chystá velké celoroční turné s názvem 70 JAR. V rámci koncertní sezony 2016, krom slavnostního koncertu ve velkém sále pražské Lucerny v den Žalmanových narozenin, skupina Žalman & Spol. připravila sedm velkých koncertů v sestavě rozšířené o devítičlenné doprovodné těleso. Na každém z nich mu pogratulují a vystoupí zajímaví hosté. Dále je připraveno 70 dalších koncertů, na nichž oslavenec představí svou knihu 70 jar písní a povídání, kde vypráví příběhy písní a svého života. Příznivci Žalmanových písniček se také mohou těšit na další dlouho očekávané řadové album, nesoucí název Cestující muž.

“Naprosto obdivuju pořadatele, kteří se rozhodli také pomáhat a dávají prostor folkové muzice. Lidé jako by zapomněli na tu tišší, léty prověřenou muziku. Prověřila ji spousta vynikajících muzikantů a autorů, a proto má právo, aby nezanikla a žila dál. Právě pořadatelé odvádí záslužnou, ale i osvětovou práci, protože v dnešní době, která je velice hektická, je potřeba neustále připomínat, že tu folková hudba je.”

Detail [»]
-

Zpět na přehled akcí