MENU

Kalendář

<< duben 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


» Pro školky a školy » STVOŘENÍ TANCE

STVOŘENÍ TANCE

Pořad pro školy
STVOŘENÍ TANCE
11. ÚNORA 2016
Od 8.30 A 10.30 hodin
MKS Domažlice
Délka pořadu 75 minut
Vstup 50,- Kč

Městské kulturní středisko v Domažlicích ve spolupráci s Václavou Brettschneiderovou pořádají představení pro školy ,,STVOŘENÍ TANCE“  Tanečního centra Praha.

V roce 2014 jsme již pořádali jedno taneční představení a to ,,JAK SE DĚLÁ TANEČNÍK“.
Tímto dalším pořadem navazujeme na další spolupráci.


Balet Praha Junior představí umělecký vzdělávací program „Stvoření tance“ pro žáky místních základních a středních škol, tentokrát 11. února 2016 od 8.30 a 10.30 hodin v MKS  Domažlice.
Moderátor pořadu srozumitelně a chronologicky představí jednotlivé taneční techniky a jejich historii (klasický, lidový, jazzový a moderní tanec, taneční sporty,…). Každá žánrová oblast je současně prezentována choreografickými ukázkami z kmenového repertoáru souboru. To je možné proto, že Balet Praha Junior je složen z nejlepších studentů nejvyšších ročníků konzervatoře a gymnázia „Taneční centrum Praha“, kde všechny uvedené techniky a stylové oblasti intenzivně studují. Tímto způsobem se snažíme kultivovat mladé diváky, aby se v přemíře technických a čistě komerčních impulsů naučili vnímat hodnotná umělecká díla, resp. umělecký a výchovný potenciál současného tance a tanečního divadla. Významný výchovný efekt spočívá také v tom, že diváci neuvidí dospělé taneční hvězdy zdánlivě nedosažitelných kvalit, ale své vrstevníky, kteří již rozvinuli svůj talent a další profesní předpoklady do výjimečných profesionálních výkonů, ale také prezentují dobrý vkus, přísnou životosprávu a tělesnou kulturu i precizní kolektivní výkon na jevišti. Pro ještě lepší motivaci žákovské populace jsme na jeviště pozvali místní taneční oddělení ZUŠ Václavy Brettschneiderová s ukázkami jejich kmenového repertoáru.


Vstupenky a blokace:
MKS v Domažlicích
Programové oddělení
Miroslav Černý
602 105 623
cerny@idomazlice.cz

 

-