MENU

Kalendář

<< duben 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


HUDBA POD HRADEM

koncert | zahrada pod Chodským hradem
5. - 6. července 2013 | pátek - sobota (18:00)

Prázdninový multižánrový HUDEBNÍ FESTIVAL
v rámci sochařského sympozia Tusta Sculpta
zahrada pod Chodským hradem


pátek 5. července 2013 od 18.00 hodin


(18.00) ZRCADLA
– Večírek Hitachi – 25 let kapely s hosty
Zrcadla byla založena 1. dubna 1988 v době působení členů v Praze: Pavlem Moryskem – zpěv, kytary, Karlem Dvořákem - zpěv, housle, foukací harmoniky, banja, irské flétny, a sestrami Martinou Moryskovou – zpěv, klávesové nástroje, dudy, Ivanou Melicharovou – zpěv, kontrabas a Irenou Honzíkovou – zpěv, akordeon. V dnešní době sestavu tvoří ještě Fanda Vrobel – bicí, Jan Faschinbauer - dobro.. Zrcadla vydala čtyři samostatná alba a podílela se na mnoha společných. Svou autorskou hudbu, která jde napříč hudebními žánry nabídla posluchačům na většině tuzemských festivalech, při samostatných koncertech, ale i v rádiových a televizních pořadech. Přesto, že Zrcadla prošla za dobu své existence bouřlivým hudebním vývojem, používají stále ve své hudbě trvale vícehlasý vokál s charakteristickým trojhlasem sester Martiny, Ireny a Ivany. V současné době je repertoár postaven spíše v elektroakustických aranžích. Díky svým písním mají za cíl potkávat dobré lidi.

(19.30) KLÍČ - Kvartet
– Renezanční folk
...asi nemusíme zdůrazňovat, že kromě toho, že soubor KLÍČ (kvartet) je složen výhradně z původních členů skupiny KLÍČ, tak i jeho koncerty jsou postaveny především na nejznámějších písních této renesančně-folkové kapely. A nutno dodat, že díky velmi pestrému, příhodně se doplňujícímu hudebnímu obsazení a jen mírně (opět v původním "klíčovském" stylu) přepracovanému aranžmá většiny písní se výše uvedeným muzikantům podařilo dosáhnout téměř původního zvuku kompletní sestavy KLÍČe.


(21.00) BLUE EFFECT
Rocková verze koncertu skupiny Radima Hladíka
RADIM HLADÍK kytaraHudebník jehož jméno je neodmyslitelně spjato s kapelou Blue Effect. Narodil se roku 1946 v Praze a už jako patnáctiletý hrál na kytaru ve skupině Komety. První angažmá dostal v roce 1964 v klubu Olympik. Do historie se zapsal již ve druhé polovině šedesátých let jako člen legendárních Matadors. Sehraná kapela měla kromě dvojice vokalistů Vladimír Mišík – Karel Kahovec v rukávu další velký trumf v podobě Radima Hladíka, který se stal králem elektrické kytary a také inovátorem. Když poprvé v Čechách využil takzvaná kvákadla. Hladík, který byl zpočátku ovlivněn zahraničními vzory, se postupně propracoval k vlastní tvorbě. Po rozpadu Matadors založil na podzim roku 1968 svou skupinu Blue Effect.HONZA KŘÍŽEK zpěv, kytara, klávesyNarozen v roce 1974. Hudební vzdělání získal na Lidové škole umění a Vojenské hudební škole. Byl členem několika projektů a kapel (doprovodná skupina Ivana Krále, Aspect, H#boys…), většina posluchačů si ho pamatuje jako zpěváka dnes již neexistujících Walk Choc Ice, byl také členem Kollerbandu Davida Kollera. Také působil v letech 1994–1996 jako moderátor rádia Černá Hora a pořadu „60“ v České televizi. V současnosti moderátor na pražském rockovém rádiu RockZone.WOJTTECH baskytara Narozen v roce 1981. Od roku 1987 začal chodit do Lidové školy umění na výuku hry na trubku. Dalším nástrojem byl pozoun, dva roky také chodil na výuku hry na kytaru. Od roku 1997 hraje na basovou kytaru a kromě školy umění navštěvoval též kurzy na Konzervatoři J. Ježka v Praze. Za sebou má také dlouhou řadu projektů a kapel jako třeba Zády, Entire gain, T.H.C. The Human Cell, Petr Rajchert a Inter atd. Do roku 2006 působil také ve skupině Mindway.VÁCLAV ZIMA bicí Narozen v roce 1972. Hudební vzdělání získal na Konzervatoři J. Ježka, dodnes navštěvuje hodiny u prof. Veselého. Stejně jako ostatní prošel mnoha hudebními tělesy (např. Vyhoukaná sowa, Marshal, –123 min, Oboroh, Walk Choc Ice, Big band Aldis Hradec Králové, Sajarmi, Etc. Vladímíra Mišíka, Krausberry atd). V současné době působí pouz v Blue Effectu, od roku 1996 se také věnuje výuce bicích nástojů.



sobota 6. července 2013 od 18.00 hodin



(18.00) HLASOPLET
Vznikl na jaře roku 2003 na půdě Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni. Tak jako spousta krásných věcí vzniká tak nějak samo, i v tomto případě se na jednom místě a v jednom okamžiku sešlo pět mladých mužů, kterým to spolu zpívá tak jako málokomu.Přirozenost, preciznost, pestrost, hudební vtip a hlasový rejstřík od hutných basových tónů až ke kultivovaným falzetovým výškám – to jsou devizy, jež si brzy nalezly cestu k obecenstvu. S úspěchem roste chuť, takže se repertoár záhy rozrostl o další spirituály, jazzové kousky, popové „líbivky“ i pohodovou hudbu a la 30. léta, ve vlastních osobitých úpravách.V současnosti pravidelně vystupuje v tuzemsku i v zahraničí.


(19.30) ZRNÍ
Držitelé ceny Anděl za objev roku 2012
Jan Unger / zpěv, kytara, flétna - Jan Juklík / kytara, zpěv - Jan Fišer / housle, zpěv - Jan Caithaml / baskytara, zpěv - Ondřej Slavík / bicí, akordeon, beatbox, zpěv
Jsme Zrní. Něžný artbrut, kladenskej uhelnej zen. Na hudbě nás baví objevovat nový možnosti a kombinace. Hrát si, bejt spolu v hudební krajině, kterou společně vytváříme. Baví nás zkoumat, vyjadřovat a sdílet svý pocity. Většina našich písniček vzniká společnou improvizací. Hodně nás inspiruje příroda, její trvalý principy, krajina, lidová hudba, ale stejně tak vycházíme i ze současný, rychlý, elektronický doby, která přináší zvuky strojů, aut, měst, specifický lidský pocity a situace, i nový hudební možnosti. Zpíváme česky. Je nás pět. Hrajeme spolu od roku 2001 pořád ve stejnym složení. Hudbou chceme šířit chuť pozorovat, fascinovat se, brát život jako hru a velkej zážitek. Na outfit sere pes. Zrní je hra, kladenskej uhelnej zen.



(21.00) ŽLUTÝ PES
Legenda českého rocku s hlasem Ondřeje Hejmy
Česká rocková kapela, působící od roku 1978. Skupina zahrála množství koncertů, získala Zlaté desky a Ceny akademie populární hudby Anděl. Mezi hity skupiny patří písně Sametová, Modrá, Náruživá.
Ondřej Hejma (* 3. února 1951 Praha) je zpěvák a hudební skladatel, frontman skupiny Žlutý pes, současně působí jako dopisovatel agentury Associated Press v České republice. Příležitostně se věnuje také překládání a moderování televizních pořadů.



Moderuje Zdeněk Lahoda


VSTUP DOBROVOLNÝ
-

Zpět na přehled akcí