MENU

Kalendář

<< duben 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


OZVĚNY FOLKLORU

koncert | náměstí
10. srpna 2018 | pátek (18:00)

Pódium u brány na náměstí v Domažlicích

Inspirace folklorem v podání kapel ze světa worldmusic.

 

Program:

18.00 – Zahájení CHODSKÝCH SLAVNOSTÍ

18.10 – POITÍN 

19.40 – TABASKER

21.30 – CARIBE

23.15 – NAVOSTRO

 

 

Více o kapelách:

18.10 – POITÍN 

Poitín je plzeňská hudební skupina hrající od roku 1996. Její repertoár zahrnuje především irskou tradiční hudbu prezentovanou způsobem, jakým ji dnes provozují mladé skupiny na Britských ostrovech, v USA a v Evropě. Frontman skupiny, zpěvák a hráč na irský buben bodhrán Jeremy King pochází z anglického Brightonu, kde se věnoval též interpretaci tradiční hudby. Také ostatní členové mají bohaté hudební zkušenosti a kapela pravidelně hostuje nejen na tuzemských festivalech, nýbrž má za sebou úspěšná vystoupení např. v Polsku, Německu, Itálii a Francii. Za svou více než dvacetiletou existenci vydal Poitín vlastním nákladem celkem šest studiových alb, podílel se na kompilacích z produkce Popronu a několika dalších výběrových nosičích v USA (Mage Records). Vedle různých internetových podcastů vydala skupina pro tamní trh bilanční výběr "Jiggery Pokery". Čtvrté album skupiny "Bofiguifluki" bylo v roce 2011 oceněno výroční cenou internetového rádia CELTIC RADIO - 2010 Celtic Radio Album of the Year, předposlední deska „Wish“ pak získala roku 2014 dílčí ocenění téhož rádia za track „Set of the Gates“. Na přelomu srpna a září 2016 vyšla kapele Poitín zatím poslední deska "Simple Pleasures". Album, jež skupina nadělila svým posluchačům jako dárek k 20. výročí svého založení, vyniká čistým a vyváženým zvukem i bohatě provedeným bookletem. V dosavadní diskografii se jedná o desku s největším podílem autorské tvorby, která vhodně doplňuje nápaditě aranžované tradiční písně a skladby do kompaktního celku. Síla současné sestavy spočívá především ve společné souhře, již doplňuje autentický entuziasmus a nasazení členů kapely na jejích živých vystoupeních.

Jaroslav „Oto“ Macháček - housle: Jakub Siegl - kytara: Jan Brabec - bouzouki, banjo, whistles: Jeremy Marc King - zpěv, bodhrán: Sasha Marešová - flétna, whistles.

  

19.40 – TABASKER

Kapela funguje zhruba od léta 2014. Z původních 3 členů se postupně rozrůstala až do počtu 6 muzikantů, a to ve složení akordeon, basa, cajon, klarinet, housle, příčná flétna a zpěvy. Stylově se řadíme do směsice lidové hudby, a to zejména klezmeru, gypsy a folku. Za poslední dva roky odehráli téměř 200 koncertů.

 

21.30 – CARIBE

Temperamentní kubánská a latinsko-americká hudba, to je styl, který Vám jedinečným způsobem předvede kubánská kapela CARIBE. CARIBE je mezinárodní kapela zaměřená žánrově na hudbu Latinské Ameriky a Kuby, zejména na SALSU. Hudební jádro skupiny tvoří vynikající zpěváci a bratři Ivar a Felix Aquirre původem z Bolívie, kteří Vás jistě okouzlí svým temperamentem a smyslem pro show. Kapela koncertuje u nás i v zahraničí, v roce 2003 získala v rámci PRAGUE LATIN AWARDS titul Salsakapela roku. Repertoár tvoří latinsko-americké a kubánské hity, zejména salsa, bachata, son, cha-cha a bolero, kapela hraje i songy známých interpretů - Carlos Santana, Gypsy Kings, Michel Teló a Manu Chao. Mezi koncerty, kde kapela vystupuje, patří každoroční účast na Febiofestu, after party Českého lva, koncerty v Lucerna music baru, v klubech Jazzdock a Retro v Praze. Z festivalů můžeme jmenovat vystoupení na Latin festival Dresden, Latino festival Čadca a samozřejmě velký úspěch na Colours of Ostrava 2014.

 

 

 23.15 – NAVOSTRO

Česko-skotská rocková kapela z Mělníka
Česko-skotská rocková kapela, která se věnuje tvorbě muziky inspirované hudbou keltských kultur - jako je skotská, irská a česká a další. Tuto tradici osm muzikantů z Navostro obalilo do tvrdého a přitom melodického kabátu, který obohacuje o vlastní originální tvorbu ve stejném duchu. Hrají a zpívají česky, anglicky a i starým gaelic jazykem. Muzikanti v kiltech hrají opravdu „navostro vostrou“ muziku. Kapela za svůj celkem mladý život prodělala řadu změn a v současné době vystupuje na velkých koncertech s tanečnicemi Navostro Dancers a s akrobaty Navostro Jumpers. V současné době vzniká ještě stepařská sekce Navostro Tapdancers.

 

 VSTUP ZDARMA!

 

 

 

Zpět na přehled akcí