MENU

Kalendář

<< duben 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


VI. abonentní koncert PRAŽSKÉ SMYČCOVÉ DUO

koncert | velký sál MKS
11. října 2018 | čtvrtek (19:30)

 Miloš Černý - housle, Eva Šašinková - kontrabas

Smyčcové duo ve složení housle a kontrabas interpretuje skladby českých i světových autorů klasické hudby. Oba umělci mají zkušenosti s multižánrovou hudbou, od vážné hudby přes šansony, spirituály až k folkloru. Jejich vystoupení je bohaté nejen šíří repertoáru, ale též využívá jejich multiinstrumentálních schopností . Kromě houslí , kontrabasu, klavíru a sólového zpěvu, můžete v jejich podání slyšet i theremin – nástroj 20. století, pro který komponoval např. Bohuslav Martinů.

Všechny pořady jsou provázeny mluveným slovem doc. Miloše Černého, který pedagogicky působí na DAMU. Doc. Mgr. Miloš Černý je absolvent Konzervatoře v Plzni ve hře housle a klavír, absolvent HAMU – obor housle a sólový zpěv, stážista Institutu Gnessinych v Moskvě ( sólový zpěv). Dále absolvoval Interní uměleckou aspiranturu na HAMU, Habilitační řízení na DAMU, v r. 2012 jmenován docentem na DAMU. Byl členem prestižních souborů: Kocianovo kvarteto, Sukův komorní orchestr, PKO, Virtuosi di Praga…. Absolvoval 2500-3000 koncertů po celém světě. V současné době koncertuje, působí jako pedagog na DAMU a na Mezinárodní konzervatoři.

Mgr. Eva Šašinková je absolventka Konzervatoře P. J. Vejvanovského, absolventka HAMU v Praze – obor kontrabas. Nositelka řady mezinárodních ocenění, laureátka mezinárodní kontrabasové soutěže v Parmě (Itálie), v Mittenwaldu (Německo) a II. celosvětového festivalu kontrabasistů v Avignonu (Francie), absolutní vítězka Mezinárodní soutěže v Debrecenu (Maďarsko) a v ČR. Držitelka ceny Josefa Hlávky – „Nadání“ Hlávkovy nadace. Věnuje se sólové a komorní činnosti. Je členkou Českého komorního tria, Dua Bohemiabass s violoncellistou Petrem Šporclem. Je autorkou odborných hudebních publikací pro děti.

Předprodej zbylých vstupenek v Městském informačním centru v Domažlicích

Zpět na přehled akcí