MENU

Kalendář

<< duben 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


VII. abonentní koncert - KALABIS QUINTET

koncert | velký sál MKS
5. listopadu 2018 | pondělí (19:30)

Zuzana Bandúrová - flétna, Jarmila Vávrová - hoboj, Nela Durníková - klarinet, Denisa Beňovská - fagot, Adéla Triebeneklová - lesní roh

Soubor byl založen studentkami Akademie múzických umění v Praze v roce 2012 pod pedagogickým vedením Štěpána Koutníka.

Zuzana Bandúrová (nar. 1984) je absolventkou k onzervatoří v Žilině a v Bratislavě a Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze, kde v roce 2015 dokončila postgraduální doktorský cyklus ve třídě prof. Radomíra Pivody.

Ve světové či české premiéře provedla na desítku komorních i sólových děl. Stala se absolutní vítězkou Soutěže konzervatoří v Bratislavě. Je členkou Komorního Orchestru Berg a Ansámblu

Konvergence.

Jarmila Vávrová (nar. 1992). Hru na hoboj studovala nejprve na Gymnáziu a Hudební škole hl. m. Prahy u prof. Gabriely Krčkové, pokračovala na Pražské konzervatoři pod vedením prof. Vladislava Borovky. Absolvovala sólovým vystoupením se Symfonickým orchestrem Pražské konzervatoře. V současné době studuje na HAMU v Praze ve třídě prof. Jany Brožkové. V letech 2012 - 2014 byla orchestrální akademičkou Pražské komorní filharmonie, od září 2015 je členkou Orchestrální akademie České filharmonie.

Nela Durníková (nar. 1990). Hře na klarinet se věnuje od svých 9 let a za tu dobu se stala vyhledávanou hráčkou v oblasti nejen vážné, ale i folklórní hudby. V roce 2011 ukončila brněnskou konzervatoř ve třídě Břetislava Winklera sólovým absolventským vystoupením se Symfonickým orchestrem. Na pražské HAMU absolvovala magisterský cyklus ve třídě prof. Jiřího Hlaváče a prof. Vlastislava Mareše. Cenné dovednosti ve hře na klarinet jí předávali také profesoři Michel Lethiec,

Jan Jakub Bokun, Gottfried Pokorny, Irvin Venyš a Jan Mach. Zúčastnila se soutěží ve hře sólové i komorní: Mezinárodní soutěže dechových kvintetů v Marseille, soutěže Concertino Praga, soutěže K. Ditterse z Dittersdorfu ve Vidnavě a soutěžní přehlídky konzervatoří ČR, kde v roce 2008 získala 2. cenu. Od roku 2008 vyučuje na ZUŠ hru na zobcovou flétnu a klarinet.

Denisa Beňovská (nar.1992).

Absolvovala Pražskou konzervatoř, poté byla přijata na HAMU v Praze, kde v současné době studuje ve třídě prof. Františka Hermana a prof. Jiřího Seidla. Je členkou úspěšných komorních souborů (Dívčí fagotové kvarteto, Trio Tributo ad.) V červnu 2015 získala 1. cenu v soutěži

sólových fagotistů, LFA – Rataje nad Sázavou 2015. Jako orchestrální hráčka hostovala např. v Talichově komorní filharmonii, Českém národním symfonickém orchestru, Prague symphonic ensemble, orchestru Berg, komorním orchestru Národního divadla ad.

Adéla Triebeneklová (nar. 1989). Po absolvovaní středoškolských studií na Gymnáziu J. Nerudy ve třídě prof. Vladimíry Klánské a na Pražské konzervatoři u prof. Bedřicha Tylšara pokračuje v magisterském cyklu na pražské HAMU ve třídě odb. as. R. Baboráka a doc. Z. Divokého, PhD. Působila jako orchestrální akademik PKF – PraguePhilharmonia (2012-2015) a absolvovala Orchestrální akademii České filharmonie (2013 - 2015). Od r. 2013 je členkou orchestru Opery Národního divadla a od roku 2015 PKF - Prague Philharmonia. Spolupracuje s Hudebním divadlem v Karlíně, zúčastňuje se soudobých hudebních projektů orchestru Berg, hostuje v Pražském dechovém kvintetu a souboru PhilHarmonia Octet.

Předprodej zbylých vstupenek v Městském informačním centru v Domažlicích

 

Zpět na přehled akcí