MENU

Kalendář

<< březen 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


Chodské slavnosti 2020

koncert | náměstí
15. - 16. srpna 2020 | sobota - neděle

CHODSKÉ SLAVNOSTI 2020 SE PŘESUNOU NA INTERNET, TRH NEBUDE
 

Letošní ročník Chodských slavností v Domažlicích se uskuteční v netradiční formě. Kvůli nejisté epidemiologické situaci domažličtí radní na konci května rozhodli o zrušení pódiových pořadů i stánkového prodeje v ulicích města, které každoročně do chodské metropole lákají na osmdesát tisíc návštěvníků a dělají tak ze slavností nejnavštěvovanější folklorní festival v Čechách.

Na řadu se tak dostala jiná koncepce letošního ročníku. Veškerý oficiální program bude s výjimkou poutních mší virtuální. Chodští muzikanti, zpěváci, tanečníci i vypravěči natočili v předstihu své pořady, které se k milovníkům folkloru dostanou prostřednictvím internetu v rámci mnohahodinového streamu, který bude odbavován z nedávno otevřeného Kulturního centra Pivovar. Na stránce www.chodskeslavnosti.cz  a facebookovém profilu Městského kulturního střediska v Domažlicích poběží v sobotu 15. srpna od 12 hodin do pozdního večera. Hodinové vysílání ze slavností plánuje na odpoledne i Český rozhlas Plzeň. Tyto programy poběží bez účasti veřejnosti. Podrobný rozpis vysílání najdete v rámečku.

,,Věříme, že ulice Domažlic ožijí do jisté míry chodskými kroji, muzikou a vůní chodských koláčů také letos, ale na Chodských slavnostech v tradiční podobě se s vámi osobně těšíme na viděnou zase za rok,“ vzkazují pořadatelé. Očekávají, že chodští muzikanti a zpěváci v sobotu odpoledne a večer budou spontánně muzicírovat v centru města, v neděli před polednem pak na vrchu Vavřineček nad Domažlicemi po skončení mše svaté. Ale půjde o setkání neorganizovaná. Mše svaté na Vavřinečku začínají v sobotu 15. i v neděli 16. srpna v 10 hodin. Celebrovat je budou generální vikář plzeňské diecéze Jakub Holík (sobota) a Dariusz Gadomski z polské farnosti sv. Otce Pia Tychy.

,,Rozhodování o tom, jak budou v letošním roce Chodské slavnosti uskutečněny, nebylo lehké a konečné rozhodnutí padlo po dlouhých diskuzích. Čas ukáže, zda naše rozhodnutí bylo uvážlivé a rozumné. V současné době jsem však zcela přesvědčen, že jsme rozhodli dobře,“ uvedl k nelehkému rozvažování o formě letošního ročníku domažlický starosta Zdeněk Novák.

Nejaktuálnější informace najdete na stránkách www.idomazlice.cz, www.chodskeslavnosti.cz, www.domazlice.eu a na facebooku Městského kulturního střediska v Domažlicích a města Domažlice.

 

Program vysílání na www.chodskeslavnosti.cz

12:00     Humor nastavuje cancourek života

                Setkání se známými vypravěči, zpěváky a Domažlickou dudáckou muzikou Josefa Kuneše.                         Připravil a moderuje Zdeněk Bláha.

14:00     U muziky s Plzeňáky – živé natáčení pořadu ČRo Plzeň

15:00     Rodinná skupina sester Kuželkových,

                Mužský pěvecký sbor Haltravan z Klenčí pod Čerchovem

16:00     Chodský soubor Mrákov

17:00     Konrádyho dudácká muzika

18:00     Národopisný soubor Postřekov

19:00     Domažlická dudácká muzika

20:00     Kulturní centrum – Pivovar Domažlice – live stream setkání chodských souborů

 

 

 

Zpět na přehled akcí