MENU

Kalendář

<< duben 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


HUDBA V KLÁŠTEŘE KŘÍDLA Ireny Budweiserové a Jakuba Racka

Rezervovat vstupenky [»]

koncert | Rajská zahrada kláštera augustiniánů
10. července 2020 | pátek (20:00)

Irena Budweiserová byla 30 let členkou Spirituál Kvintetu. Účinkovala v muzikálech (Babylon, Sny svatojánských nocí, Svět plný andělů, Romeo a Julie na ledu), v Národním divadle zpívala v Oratoriu Bastard. Podílela se na řadě nahrávek se Spirituál kvintetem, Janem Spáleným, Rangers nebo s Big bandem Josefa Vejvody. Vydala zatím 10 sólových CD, některá z nich byla nominována na ceny Jazzový Kája, Anděl.
Jakub Racek je kytarista a zpěvák. Prošel skupinami mnoha žánrů (jazz, bluegrass, rockabilly atd.). Bluegrassovou asociací ČR byl 5x vyhlášen kytaristou roku. V roce 1998 získal na mezinárodní soutěži bluegrassových skupin ve Vídni pořádané americkou SPBGMA ocenění „Best guitar player“. S Irenou Budweiserovou hraje na elektrickou kytaru. S použitím zajímavých efektů dokáže vyplnit prostor tak, že písně působí plně a evokují celou kapelu.
Na koncertu se můžete těšit na osobitý a zároveň energický projev Ireny Budweiserové při interpretaci spirituálů, gospelů, bluesových skladeb, folkových balad a jejích vlastních písniček, podpořený virtuosní hrou kytaristy Jakuba Racka, se kterým Irena zazpívá i několik duetů. Uslyšíte spirituály Everytime, Lord Help me, Nobody Knows, Stranger či Jericho, baladu I Rather go Blind, Ebenovu miniaturu Zapomeneš a Ireniny autorské kousky spolu s dalšími písničkami. Některé z písniček Irena natočila s Jakubem na jejich CD Křídla, které vyjde ve druhé polovině letošního roku.

Cena 160 Kč, předplatitelé koncertní a divadelní sezony – sleva 20 Kč po předložení abonentní vstupenky.

Zpět na přehled akcí