MENU

Kalendář

<< duben 2024 >>
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Novinky e-mailem

Máte-li zájem o zasílání bulletinu, vyplňte Vaši e-mailovou adresu a v dalším kroku si nastavte o co máte zájem. Později se můžete kdykoliv odhlásit.

*E-mail:

Odkazy

Město Domažlice [»]
Chodské slavnosti [»]
Pohled na Domažlice
Pohled z Čerchova [»]
Svazek obcí Domažlicko [»]
Turisturaj - Plzeňský kraj [»]
Bayerischer Wald ganz oben [»]
Centrum Bavaria - Bohemia
Kudy z nudy
Český systém kvality služeb [»]


LITERÁRNÍ HYSTERIE – FURIANTI Z NÁRODNÍHO

beseda | Kulturní centrum - Pivovar Domažlice
11. května 2023 | čtvrtek (18:00)

Literární beseda Karolíny Zoe Meixnerové

Karolína Zoe Meixnerová pod souhrnným názvem Literární hysterie pořádá besedy o české literatuře. Pro studenty, milovníky literatury i úplné laiky. Monolog plný letopočtů a nudných faktů ale nečekejte. Besedy jsou mířené na české autory 19. století – Němcová, Tyl, Havlíček, Světlá, Neruda a další. Kateřina Zoe Meixnerová se v nich zaměřuje na to, aby posluchač k dotyčnému spisovateli našel cestu skrze jeho osobnost. Poté mnohem snáz přijme i jeho dílo. Své znalosti Zoe Meixnerová čerpá z dobové korespondence, vydaných životopisů a zejména ve svých videích na sociálních sítích životy autorů – s cílem přiblížit studentům a zájemcům klasickou literaturu – „cukruje“ trochou vlastní fantazie.  Ve škole nás naučili, že Babičku napsala Božena Němcová. Aktivnější učitelé pro zajímavost dodali, že to byla pěkná rajda (tedy Božena, nikoliv Babička). Literární hysterie chce své hrdiny zbavovat nálepek a popisuje jejich životy tak, jak skutečně proběhly. Plus mínus:)

Beseda v domažlickém Kulturním centru Pivovar bude mít téma FURIANTI Z NÁRODNÍHO aneb Vrchlický, Stroupežnický, bratři Mrštíkové a další slavné drama queens v hysterii Národního divadla.

Vstupné dobrovolné.

 

Zpět na přehled akcí