MENU

Kalendář

<< Mai 2024 >>
MO DI MI DO FR SA SO
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Dokument (ID: 4) neexistuje!

{DISPLAY_ATTACHMENT}

Novinky e-mailem

Falls Sie Interesse an Bulletinzusendung haben, füllen Sie Ihre E-Mail Adresse. Im weiteren Schritt einstellen Sie an was Sie Interesse haben. Später können Sie sich jede Zeit abmelden.

*E-Mail:

Dokument (ID: 4) neexistuje!

{DISPLAY_ATTACHMENT}

VIII. abonentní koncert Z NEBE POSEL VYCHÁZÍ

koncert | velký sál MKS
11. Dezember 2017 | Montag (19:30)

Mužské vokální kvarteto Q VOX a Magdalena Múčková - cimbál

Mužské vokální kvarteto Q VOX bylo založeno v roce 1997 čerstvými absolventy JAMU v Brně. Jejich působení v hudbě je velmi široké (zpěv ansámblový, sborový, sólový koncertní i operní, dirigování, hudební aranžmá, pedagogická práce apod.). Repertoár ansámblu zahrnuje a cappella zpívané skladby napříč žánry i staletími od středověku po nejžhavější současnost.

Q VOX spolupracuje s cimbalistkou a zpěvačkou Magdalenou Múčkovou a varhaníkem Martinem Jakubíčkem, s nimiž připravil i program Kvítí Milodějné (2014), kde je Leoš Janáček představen nejen jako skladatel, ale též jako sběratel lidových písní, a nejnověji Hvězda Betlémská aneb Pastýřské koledování (2016), což je hudební koláž složená z moravských lidových písní sebraných Františkem Sušilem, pastýřské mše Josefa Schreiera a ze skladeb českého baroka.

Q VOX také pravidelně spolupracuje s dirigentem a aranžérem Milošem Machkem a předními českými symfonickými orchestry (filharmonie v Brně, Zlíně, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Teplicích a Karlových Varech) – programy In the Steps of Gospel (2007), Pink Floyd Night (2010), Symphonic Queen (2011), Beatles Mania (2013), Rolling Rock (2015), Christmas Dreams (2016).

Q VOX pravidelně koncertuje po celé České republice na samostatných koncertech i v rámci hudebních festivalů (např. Pražské jaro, Smetanova Litomyšl, Mitte Europa, Zlatá Praha, Moravský podzim, Pražské hudební slavnosti, Svatováclavské hudební slavnosti, Velikonoční festival duchovní hudby Brno, Expozice nové hudby, Mahler – Jihlava, Haydnovy hudební slavnosti, Forfest Kroměříž, aj.). V zahraničí zatím vystoupil na Slovensku, v Polsku, Francii, Holandsku, Německu, Estonsku a Izraeli. Od roku 2010 je také organizátorem a garantem hudebního festivalu VOCAL FEST BRNO.

Magdalena Múčková byla v muzikální a muzikantské rodině od dětství směřována k hudbě a zpěvu. Absolvovala brněnskou konzervatoř, obor hra na cimbál. Už za studií začala spolupracovat s BROLNem, jako cimbalistka a zpěvačka zde působila až do zrušení orchestru v r. 1993. Několik let působila jako hudební dramaturg v brněnském studiu České televize, pravidelné pořady pro Českou televizi a Český rozhlas dnes připravuje jako externistka. Od roku 2009 připravuje a uvádí pravidelné folklorní pořady na TV NOE. Na Základní umělecké škole ve Veselí nad Moravou učí hru na cimbál. V roce 1988 se podílela na založení strážnické cimbálové muziky DANAJ, kde hraje na cimbál, zpívá a jíž je zároveň uměleckou vedoucí. Více než deset let je členkou programové rady MFF Strážnice. Samostatně nebo s muzikou Danaj tvořila součást kulturního programu na letních olympijských hrách v Athénách, koncertovala v Číně, Nigérii, Bejrútu a dalších zemích.

Předprodej zbylých vstupenek od 6. 11. 2017 v Městském informačním centru v Domažlicích

Zpět na přehled akcí